החוק למניעת אלימות במשפחה התשנ"א-1991 קובע כי בית המשפט רשאי לתת צו האוסר על אדם להיכנס לדירה בה מתגורר בן משפחתו או להימצא במרחק מסוים מאותה דירה, להטריד את בן המשפחה, למנוע שימוש בנכס המשמש כדין את בן משפחתו.
הסעדים העומדים לרשותו של נפגע אלימות במשפחה:
צו הגנה ניתן להגיש רק במידה ובסמוך להגשת הבקשה בוצע מעשה האלימות או במידה והתנהגות של בן המשפחה האלים מעלה סברות כי הוא עלול לבצע מעשה אלימות בקרוב.
בית המשפט דן בבקשה במעמד צד אחד, אולם חלה עליו חובה לקבוע דיון מיידי תוך 7 ימים ממועד מתן צו הגנה בנוכחות שני הצדדים.
במקרים שקיימת התנהגות פיזית אלימה בית המשפט יורה על הרחקת בן הזוג האלים. במקרה של אלימות מילולית בלבד קיים סיכוי כי בן הזוג האלים לא יורחק.
צו ההגנה ניתן לתקופה של עד 3 חודשים וניתן להאריכו עד לחצי שנה ולכלול בו איסורים שונים כגון: איסור כניסה לבית המשותף, איסור החזקת נשק, איסור הטרדה וכדומה.
בתמ"ש 2993/09 בית המשפט הוציא צו הרחקה לפי החוק למניעת אלימות כאשר אב נהג באלימות כלפי ילדיו בשתי הזדמנויות וכאשר עלה מכלל החקירות בפני בית המשפט כי התנהגותו של האב אינה בגדר אירוע בודד אלא מהווה חלק ממסכת התנהגות בה נוקט האב כלפי ילדיו בחיי היומיום.
בהחלטה שנתנה לפי החוק למניעת אלימות במשפחה במסגרתה הרחיק כבוד השופט ויצמן את האב מבית המגורים לתקופה של למעלה מ- 30 יום קובע כבוד השופט ויצמן כדלקמן:
אין זה מן הנמנע כי תיווצר התעמתות בין אב לבנו ולעתים התעמתות זו אף תכלול דחיפות פיזיות בסיטואציות כאלה ואחרות, אלא שהאירוע הנדון כלל מעשה והוא לקיחת הגיטרה החשמלית של הבן וניתוצה על רצפת החדר.
בית המשפט מנתח את התנהגותו של האב לאחר האירוע האלים של ניתוץ הגיטרה החשמלית ומגיע למסקנה כי זמן קצר לאחר האירוע האלים הנ"ל נהג האב באלימות בפעם נוספת כאשר השחית עוגה שאפתה בתו לאחר שזו סירבה לשוחח עימו.
בית המשפט מציין כי מדובר באב המקפיד מאוד עם ילדיו ושאין בכוונתו לשים עצמו כפטרון ו"כמחנך על" של האב. יחד עם זאת קובע בית המשפט כי כאשר מצרפים את האירועים החריגים הנזכרים לעיל עם התנהגותו הקפדנית של האב כלפי ילדיו כגון: מתן עונשים בלתי סבירים לילדים כאשר אין הם עושים כרצונו דוגמת סגירת שיבר המים כאשר הבנות מתקלחות לאחר השעה 11 בלילה או עקירת דלת חדרן כאשר הן הרעישו בשעת לילה "מקבלים אנו תבשיל קלוקל שאין אנו יכולים להמשיך ולהתיר את בישולו" (ציטוט מדברי בית המשפט-ל.ק.)
בית המשפט מפנה את הצדדים לשרותי הרווחה ואף מבקש המלצת שרותי הרווחה לגבי האפשרות להרחיב את צו ההרחקה לתקופה של שלושה חודשים. כמו כן מבקש מבית המשפט המלצות משרותי הרווחה לגבי האפשרות להתנות את חזרתו של האב לביתו לאחר תקופת ההרחקה בקבלת טיפול או הדרכה. עו"ד ליאן קהת ייצגה את האישה והילדים בתיק זה.